Dag 12: Research day
Door: Jet
Blijf op de hoogte en volg Jet
29 Maart 2019 | Gambia, Serekunda
Het volgende kraampje verkocht een vrij vreemd uitziende vrucht. Uiteindelijk bleek het gewoon een sinaasappel te zijn, alleen in plaats van dat ze die hier in partjes snijden, zuigen ze hem uit tot al het sap op is. Een geinige manier, waarbij het niet geheel zonder vlekken slaagde. Door alle kraampjes met vrolijke stoffen zijn we ook getriggered om zelf iets te laten maken. Alleen eerst nog even inspiratie op doen door de vrolijk gekleedde vrouwen hier. Wat hen namelijk staat, zal ons totaal niet staan of in ieder geval totaal zijn charme verliezen.
Na de markt maakten we een ommetje over het strand. Dit was een vrij toeristisch gedeelte van Gambia, waar ik me toch wel een tikkeltje schaamde. Er zitten hier dus eettenten, bezet door veel te zware, knalrode Nederlanders (en Engelsen). Buiten dat ze de toerisme natuurlijk wel volledig steunen, hoop ik toch dat ze ook een klein beetje een indruk hebben van het echte Gambia… We besloten dus om hier niet tussen te zitten, maar om aan de weg een Gambiaans tentje te zoeken. Een rustig en goedkoop plekje waar we een pizza scoorde met uiteraard shrimpies!